Keratin Generelt
Keratin er en av de viktigste bestanddelene i dyrehud og utgjør det ytterste laget av overhuden.
Mange av dere kjenner sannsynligvis til virkestoffet fra andre sammenhenger. Men hva keratin egentlig er og hvorfor det er så viktig, vet de fleste ikke.
Her er en liten innføring i temaet keratin.
Forekomst og egenskaper av keratin
Keratin er en samlebetegnelse for ulike vannuløselige fiberproteiner, som er delt inn i forskjellige proteinformer. Den viktigste funksjonen til proteinet er stabilitet og elastisitet. Keratin finnes i utrolig mange celler hos mennesker og dyr og produseres selvstendig av kroppen. Det finnes i hår, negler, horn og i det øverste hudlaget. Det er et svært motstandsdyktig protein, spesielt resistent mot bakterier, ikke vannløselig og tåler både lave og spesielt høye temperaturer.
Lær og keratin
Selv om keratin har disse spesielle egenskapene, blir det angrepet og helst fullstendig fjernet under garvingsprosessen ved hjelp av syre-, alkali- og sulfidløsninger. Den spesielle elastisiteten og stabiliteten forblir imidlertid i våre lærprodukter.
Våre produkter er laget av ulikt mykt og hardt lær, noe som absolutt også henger sammen med keratininnholdet.
tilleggsressurser (tilgang: 16.01.2019)
- lederpedia(punkt)de/rohhaut_rohware/chemischer_aufbau_der_tierischen_haut
- de(punkt)wikipedia(punkt)org/wiki/Keratine